AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Onervaren mandekker kost Ajax tien miljoen euro’

Ajax is momenteel druk bezig om de 19-jarige mandekker Ahmetcan Kaplan over te nemen van het Turkse Trabzonspor. Hij moet naar verluidt tien miljoen euro opbrengen. Hier maakt De Telegraaf melding van.

Kaplan werd door Turkse media al in verband gebracht met Ajax, maar is ook daadwerkelijk in beeld. Schuurs, die in de concrete belangstelling staat van clubs uit Italië, waaronder Torino, zou Ajax wel eens snel kunnen verlaten. Mocht dat zover komen, dan is de kans groot dat Kaplan naar Amsterdam komt. Hij moet rond de tien miljoen euro kosten.

Kaplan, rond de 1 meter 90 lang, heeft bij Trabzonspor nog een contract tot de zomer van 2026. Hij maakte vorig seizoen zijn debuut in de Turkse Süper Lig en kwam tot nu toe tot dertien wedstrijden. Kaplan kan bij Ajax voor vijf jaar tekenen.

Kaplan is niet de eerste verdediger die Ajax deze zomer in het vizier heeft. De club versterkte zich al met Calvin Bassey en hoopt ook de komst van Jorge Sánchez (Club América) snel af te ronden. Owen Wijndal is al een tijdje Ajacied.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.