AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Calvin Bassey komende wedstrijden niet inzetbaar voor Ajax

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

De rode kaart die invaller Calvin Bassey kreeg ijdens de Johan Cruijff Schaal is een dure. De mandekker is namelijk door de KNVB voor drie duels geschorst waarvan één voorwaardelijk.

Hij werd in de tweede helft ingebracht door Ajax-trainer Alfred Schreuder, maar moest al snel weer inrukken na een directe rode kaart vanwege een tackle op de enkel van Ismael Saibari. De KNVB heeft hem uitgesloten voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Hierdoor mist hij de wedstrijden tegen Fortuna Sittard (uit) en FC Groningen (thuis), zo meldt de voetbalbond maandagmiddag. In de uitwedstrijd tegen Sparta op 21 augustus kan Schreuder weer over Bassey beschikken.

Ajax trok Bassey onlangs aan voor ruim 22 miljoen euro. De centrale verdediger kwam over van het Schotse Rangers FC en speelde daarvoor in de jeugdopleiding van Leicester City. Bassey speelde tot nu toe zes interlands voor het Nigeriaanse nationale elftal.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.