AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

OFFICIEEL: Erik ten Hag haalt voormalig Ajax-spits naar United

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Erik ten Hag heeft opnieuw iemand met een Ajax verleden naar United gehaald. Dit keer gaat het om uitbreiding van de technische staf. Voormalig spits Benni McCarthy komt namelijk de gelederen versterken.

De Telegraaf schrijft zaterdagmiddag: “McCarthy is inmiddels 44 jaar, afkomstig uit Kaapstad in Zuid-Afrika en kent het Engelse voetbal goed. Hij kwam na Ajax onder meer vier seizoenen uit voor Blackburn Rovers en speelde voor West Ham United in Londen. McCarthy brengt een schat aan ervaring mee. Behalve dat hij 400 duels in de top speelde (ook in Spanje en Portugal) is hij topscorer aller tijden van het Zuid-Afrikaanse nationale elftal.”

McCarthy werd na zijn spelerscarrière voetbaltrainer. Hij leidde onder meer Cape Town City en Amazulu. Nu gaat hij dus aan de slag bij Manchester United, waar hij de technische staf met Erik ten Hag, Steve McClaren en Mitchell van der Gaag versterkt. Laatstgenoemde kent de Zuid-Afrikaan nog van de gezamenlijke periode in het Portugese voetbal.

De oud-Ajacied zal zich in Manchester vooral bezig gaan houden met de spitsen. Het was al duidelijk dat Ten Hag een extra man aan de technische staf wilde toevoegen. Na diverse gesprekken is de voormalig Ajax-trainer dus akkoord gegaan met McCarthy.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.