AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Erik ten Hag heeft Jumbo-Visma de Tour de France laten winnen’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Een opmerkelijk verhaal op deze donderdagavond. Manchester United-manager Erik ten Hag schijnt een rol te hebben gespeeld in de tourwinst van Jumbo-Visma.

Jonas Vingegaard was (de eerder ongenaakbare) Tadej Pogacar de baas en vooral in het tussenstuk tussen de Col du Télégraphe en de Col du Galibier kwam er slim ploegenspel aan te pas om dat voor elkaar te krijgen. Om beurten bestookten Vingegaard en Primoz Roglic de Sloveen, die uiteindelijk brak op de Col du Granon.

Kwam die tactiek misschien uit het kokertje van Ten Hag? Jumbo-baas Richard Plugge vertelt in ieder geval: “Iemand waar ik heel veel aan heb gehad, is Erik ten Hag. Iemand uit een hele andere sport, maar ik wilde van hem begrijpen: hoe kom jij tot tactiek? Wat is voor jou de essentie van jouw sport? Voordat jij een wedstrijdplan maakt, wat zit daar dan achter? Daar heb ik een aantal keer met hem over mogen spreken. Net zoals goede voetbalcoaches goede voetbalspelers tot hun beschikking hebben waarmee ze wedstrijden kunnen winnen, kunnen wij ook plannen maken omdat je goede renners tot je beschikking hebt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.