AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Alfred Schreuder heeft grote twijfels over deze Ajacied’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Analist Marciano Vink vreest voor de toekomst van Mohamed Kudus bij Ajax. Hij heeft namelijk de indruk dat trainer Alfred Schreuder niet overtuigt is van de middenvelder.

In Voetbalpraat legt Vink uit: “Van de week zag ik beelden van Schreuder die sprak over Kudus. Hij was aan het uitleggen dat hij in Kudus meer een aanvaller ziet dan een middenvelder. Dat vind ik best wel vreemd en ook een beetje klote voor Kudus. Hij kwam nu in de situatie dat er een nieuwe trainer voor de groep staat en dacht de kans te hebben om op het middenveld zijn plek te pakken als opvolger van Ryan Gravenberch.”

“Nu zegt de trainer ineens dat hij hem meer als een aanvaller ziet op links, rechts, of in de spits”, vervolgt Vink, die Schreuder Kudus daadwerkelijk voorin zag opstellen. “Er zijn zoveel spelers die al sinds jaar en dag voorin spelen er die daarvoor ook gekocht zijn. Dan ga je nu ineens een speler, die onder Erik ten Hag altijd op het middenveld mocht invallen, in de spits uitproberen. Ik denk dan bij mezelf dat hij hem tactisch niet goed genoeg voor het middenveld vindt.”

Vink heeft zelf een indruk waar Kudus het best tot zijn recht komt: de ‘acht’-positie. “Het publiek zag een speler op het middenveld die iets met een bal kon en niet alleen een speler die de bal kan doorkaatsen. Daar heeft Kudus zichzelf denk ik ook wel in vastgebeten. Op 10 was de concurrentie gewoon te groot met Steven Berghuis en Davy Klaassen, dus ik denk dat die plek van Gravenberch zijn beste positie is.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.