AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Xavi vraagt Frenkie om extreme salarisverlaging te accepteren’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

FC Barcelona-trainer Xavi zou de afgelopen dagen gesprekken hebben gevoerd met Frenkie de Jong over zijn toekomst. Volgens de Spaanse media willen ze dat hij vertrekt maar er wordt een uitweg geboden.

Volgens AS zal De Jong daarvoor wel flinke consessies moeten doen. De middenvelder wil zelf niets liever dan bij FC Barcelona blijven, ondanks het feit dat Manchester United verregaande interesse heeft in de diensten van de Nederlander. De Jong heeft geen oren naar spelen in de Premier League en wil in Barcelona blijven wonen. Daar bouwt hij momenteel een huis.

Xavi zou in een persoonlijk gesprek met de middenvelder hebben gevraagd of hij bereid is om salaris in te leveren. De middenvelder ligt vast tot de zomer van 2026 en zou richting het einde van zijn huidige verbintenis jaarlijks zo’n dertig miljoen euro gaan opstrijken. Dat is een bedrag dat oploopt via diverse bonussen. Barça wil echter aanzienlijk minder betalen.

Het nieuwe limiet voor salarissen bedraagt twintig miljoen euro per jaar. Uiteraard alsnog een megabedrag, maar het zou betekenen dat De Jong een salarisverlaging van liefst tien miljoen euro per jaar zou moeten accepteren. Als hij daar niet mee akkoord gaat, is een verkoop de enige uitweg.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.