AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Frenkie de Jong moet Barcelona voor de rechter slepen’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Voormalig voetballer Gary Neville adviseert Frenkie de Jong om juridische stappen te ondernemen tegen zijn werkgever FC Barcelona. De Jong wordt gevraagd om een deel van zijn salaris in te leveren terwijl de club zelf wel met miljoenen smijt met de aankoop van nieuwe spelers.

In totaal zou het gaan om bijna de helft van zijn salaris. Het lijkt voor de Oranje-international de enige manier om bij Barcelona te blijven. Gaat hij niet akkoord met een fikse salarisverlaging, dan zullen de Catalanen er alles aan doen hem deze zomer te verkopen.

En dat terwijl De Jong tijdens de coronacrisis nog akkoord ging met een verlaging van zijn salaris. De Catalanen zouden het achterstallige loon op een later moment alsnog betalen, maar willen nu juist dat De Jong genoegen neemt met een (fors) lager salaris. Het tekent de kronkelige financiële weg die Barcelona op dit moment bewandelt.

Neville vindt het allemaal maar belachelijk. ‘De Jong zou juridische stappen tegen Barcelona moeten overwegen en alle spelers zouden achter hem moeten staan. Een club die een fortuin uitgeeft aan nieuwe spelers terwijl de spelers die al onder contract staan niet hun volledige geld krijgen, is immoreel bezig en in overtreding. De FIFPRO (spelersvakbond, red.) zou dit soort pesterijen moeten aanpakken.’

Barcelona gaf deze zomer al voor 103 miljoen euro aan nieuwe spelers uit. Raphinha kwam voor 58 miljoen euro over van Leeds United, Robert Lewandowski voor 45 miljoen euro van Bayern München. Daar komt Jules Koundé (circa 50 miljoen euro) binnenkort nog bij. Franck Kessié en Andreas Christensen werden transfervrij aangetrokken.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.