AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Brobbey is dat niet gewend, aan ons de taak om begrip te kweken’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Ajax-trainer Alfred Schreuder wil de komende tijd rustig omspringen met zijn nieuwe spits Brian Brobbey. Ondanks zijn prille loopbaan heeft hij al vaak te maken gehad met fysieke ongemakken.

“We gaan fysiek heel goed kijken wat het beste voor hem is”, zegt coach Alfred Schreuder tegen Voetbal International. “Hij is niet gewend een basisspeler te zijn bij een profclub. Het is onze taak hem dat uit te leggen en begrip te kweken. Er zit een plan achter, omdat we hem voor langere tijd fit moeten houden.”

“Aan het einde van het seizoen worden de prijzen verdeeld, dan moeten we hem topfit hebben”, vervolgt Schreuder. “Wij bepalen daarin zijn programma en speelminuten. Natuurlijk heeft hij wedstrijden nodig, maar dat moet fysiek wel kunnen. Daar ben ik heel duidelijk in. Dat weet hij ook.”

Schreuder is wel ‘superblij’ met Brobbey. “Ik had hem het liefst vroeger in de voorbereiding erbij gehad, omdat hij nu toch weer een lichte achterstand heeft. Maar goed, je ziet gelijk bij de training hoe dreigend hij is. Het is een superjongen voor in de groep. Zijn power, zijn kracht… Er gebeurt wat als hij op het veld staat. Hij krijgt niet voor niks nummer 9. We hebben het volste vertrouwen in hem.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.