AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Bondscoach Van Gaal staat hoog op lijstje van WK-grootverdieners

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Louis van Gaal strijkt een lekker salaris op als bondscoach van het Nederlands elftal. Naar verluidt pakt de oefenmeester maar liefst 2,9 miljoen euro per jaar. Volgens Finance Football zijn er maar vier collega-trainers die een hoger salaris verdienen.

Dat wijkt af van het bedrag dat De Telegraaf eerder publiceerde (1,2 miljoen euro), maar het verschil kan ‘m natuurlijk zitten in bruto- of nettobedragen. Ook eventuele bonussen kunnen wel of niet meegerekend zijn in de verschillende publicaties.

Mochten de cijfers kloppen, dan hoeft Van Gaal maar vier bondscoaches voor zich te dulden. Hansi Flick zou de grootverdiener zijn met 6,5 miljoen euro op jaarbasis. De Duitse bondscoach blijft daarmee Gareth Southgate (5,8 miljoen euro bij Engeland), Didier Deschamps (3,8 miljoen bij Frankrijk) en Tite (3,6 miljoen bij Brazilië) voor.

Ook Gerardo Martino van Mexico zou 2,9 miljoen euro per jaar verdienen, waardoor hij met Van Gaal plek vijf bezet. De bondscoaches uit Afrika worden het minst betaald. Jalel Kadri van Tunesië zou kunnen rekenen op ongeveer 120.000 euro per jaar en is daarmee hekkensluiter.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.