AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

AKKOORD BEREIKT: ‘Ajax betaalt 22 miljoen euro voor Calvin Bassey’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Ajax heeft vreselijk snel geanticipeerd op het vertrek van Lisandro Martinez naar Manchester United. De Amsterdammers hebben namelijk een akkoord bereikt met het Schotse Rangers over de transfersom voor mandekker Calvin Bassey. Hier maakt de Italiaanse transferbaas Fabrizio Romano melding van.

De naam van Bassey – die kersvers Manchester United-speler Lisandro Martínez op moet gaan volgen – viel donderdag voor het eerst. Brighton & Hove Albion was ook geïnteresseerd, maar Ajax heeft volgens Romano de strijd gewonnen. Waar Rangers eerst inzette op 25 miljoen euro, gaat de Nigeriaans international voor 22 miljoen de overstap maken. Dat bedrag kan door bonussen wel oplopen met vijf miljoen euro en de club van manager Giovanni van Bronckhorst heeft een doorverkoopclausule van tien procent bedongen.

Romano heeft zijn karakteristieke ‘here we go’ al laten vallen en Bassey kan zich nu klaarmaken voor zijn medische keuring. Zaterdag werd ook duidelijk dat Francisco Conceição – zelfs al afgereisd naar Amsterdam voor zijn keuring – en Brian Brobbey ook al onderweg zijn. De kans is groot dat de drie komende week aansluiten tijdens Ajax’ trainingskamp in Oostenrijk.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.