AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

MUNDO DEPORTIVO: ‘Barcelona laat Frenkie de Jong weten weg te moeten’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

FC Barcelona heeft aan Frenkie de Jong laten weten dat ze willen dat hij deze zomer vertrekt. Hier maakt het Spaanse medium El Mundo Deportivo melding van. Omdat ze geld nodig hebben willen ze hem graag kwijt en Manchester United wil hem dolgraag inlijven.

De afgelopen dagen hebben de onderhandelingen tussen Barcelona en United tot een doorbraak geleid. Volgens onder meer transferspecialist Fabrizio Romano hebben de clubs een akkoord bereikt over een overgang van De Jong. De totale transfersom bedraagt 85 miljoen euro.

Financieel gezien is de verkoop van De Jong broodnodig voor Barcelona. Niet alleen wordt de (relatief lege) Catalaanse kas dan flink gespekt, ook komt er meer ruimte in het salarishuis. De club moet flink bezuinigen om ruimte te maken voor de komst van nieuwe spelers. Voldoet Barça niet aan de salarislimiet van LaLiga, dan kunnen de versterkingen niet worden ingeschreven.

De Jong heeft de sleutel voor zijn transfer naar Manchester United zelf in handen. Het liefst blijft hij bij Barcelona, maar daar zien ze liever dat hij vertrekt. Weet de Oranje-international tot een persoonlijk akkoord te komen met de club van trainer Erik ten Hag, dan staat niets een transfer nog in de weg.

Volgens Sport voert Barcelona de druk op De Jong flink op. De club zou zelfs dreigen hem niet mee te nemen naar het trainingskamp in de Verenigde Staten. Daar oefent Barça tegen Inter Miami, Real Madrid, Juventus en New York Red Bulls. Het zou betekenen dat De Jong voor zichzelf moet trainen als hij niet meewerkt aan een transfer.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.