AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Kans is groot dat Ajax weer naast Bergwijn grijpt’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Het zou goed kunnen dat Ajax wederom zal misgrijpen in de komst van Steven Bergwijn. Meerdere clubs hebben zich namelijk in de strijd gemengd voor zijn handtekening. Dit weet De Telegraaf te melden.

Bergwijn erkent dat meer clubs in de race zijn. “En dat is slecht nieuws voor Ajax”, zo weet de krant. “De Amsterdammers, die op hoofdlijnen een akkoord hebben met de Tottenham Hotspur-speler over een contract voor vijf seizoenen, blinken de laatste dagen uit in besluiteloosheid. Ze hebben nog altijd de beste papieren om Bergwijn in te lijven, maar zullen daadkrachtig moeten zijn om de concurrentie uit de top van de Premier League van zich af te schudden.”

Tegen België (1-4 zege) krikte Bergwijn zijn marktwaarde andermaal op. “En dat terwijl na de eerste salarisindicatie al wekenlang bekend is dat Ajax en de aanvaller het over een vijfjarig contract wel eens worden. Dat het raadzaam was vóór België-Nederland een deal met Tottenham Hotspur te sluiten, was een voetbal-abc’tje, waaraan technisch manager Gerry Hamstra en zijn rechterhand Klaas-Jan Huntelaar, maar vooral financieel directeur Susan Lenderink en de raad van commissarissen voorbijgingen”, zo schrijft clubwatcher Mike Verweij.

Daar voegt het medium aan toe: “Het mislopen van Bergwijn, die met bonussen vooralsnog in totaal 25 miljoen euro moet kosten, zou voor Ajax niet alleen een gemiste kans voor open doel, maar inmiddels ook een blamage zijn. Drie keer eerder deden de Amsterdammers een poging, twee keer voerde Erik ten Hag een persoonlijk gesprek met hem en het heeft er alle schijn van dat Bergwijn ook al om tafel heeft gezeten met de nieuwe trainer Alfred Schreuder. Na de vraag of dat zo is, toverde Bergwijn de allergrootste glimlach op zijn gezicht, ontkende hij dat niet, maar ontweek hij de vraag met het gemak waarmee hij vrijdag de Belgen passeerde.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.