AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax en PSV moeten zes miljoen betalen voor Italiaans international’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Ajax en PSV zijn twee van de clubs die azen op de handtekening van de jonge aanvaller Wilfried Gnonto. De achttienjarige aanvaller maakte onlangs zijn debuut in het nationale elftal van Italie.

Het Eindhovens Dagblad en Voetbal International meldden eind april al dat Gnonto in beeld is bij PSV. De concurrentie is echter fors toegenomen. De roze sportkrant schrijft dat de Eindhovenaren concurrentie hebben van Ajax, Club Brugge, Anderlecht, SC Freiburg, AS Monaco, Olympique Lyon, AS Roma, Fiorentina en Sassuolo. De spits ligt nog maar één jaar vast bij FC Zürich, waardoor hij een interessant doelwit is.

Gnonto beleefde zaterdag een succesvol debuut voor La Squadra Azzurra. Vijf minuten na zijn invalbeurt in het Nations League-duel met Duitsland snelde de jonge Italiaan langs zijn tegenstander en gaf hij een assist op Lorenzo Pellegrini. Hoewel hij slechts 1.70 meter lang is, staat Gnonto te boek als fysiek sterk. Hij kan op alle posities voorin uit de voeten, maar speelt voornamelijk in de as.

Bij Zürich was Gnonto dit seizoen goed voor acht goals en drie assists in 33 duels. De Zwitsers namen hem in 2020 over van Internazionale, waar de dribbelaar de jeugdopleiding doorliep. Volgens Zwitserse media moet hij zo’n vijf à zes miljoen euro kosten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.