AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Frenkie de Jong: ‘Dit ligt mij een stuk beter dan bij Barcelona’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Oranje wist gisteren op fraaie wijze Belgie met 1-4 aan de kant te zetten. En middenvelder Frenkie de Jong was één van de uitblinkers op het veld. Hij geeft zelf toe dat hij bij het Nederlands elftal een stuk beter tot zijn recht komt als bij zijn club FC Barcelona.

Bondscoach Louis van Gaal noemde het optreden van De Jong tegen België (1-4) ‘ongelooflijk’. “Dit voelt heel lekker”, reageert de controleur voor de camera van de NOS. “Ik speel bij het Nederlands elftal natuurlijk op een totaal andere manier dan bij Barcelona. Ik denk dat dit mij een stuk beter ligt”, stelt De Jong, die beaamt dat het doel bij Oranje is dat hij ‘zoveel mogelijk aan de bal komt’. “Ja, zeker weten.”

De Jong was onvermoeibaar en gaf ook nog eens de assist bij de 0-1 van Steven Bergwijn. “Ik vind het wel prettig als ik vanuit de verdediging één van de eerste aanspeelpunten ben op het middenveld.”

De 41-voudig international is tevreden met het optreden van Oranje, maar waakt voor euforie. “Als je wint van een groot land, dan komt de euforie en dat is alleen maar leuk. Wij moeten gewoon door blijven gaan, hard werken en zorgen dat we zo goed mogelijk op het WK verschijnen. We hebben een heel goed team, maar het is niet zo dat we na deze wedstrijd opeens een favoriet voor het WK zijn.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.