AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax ziet waarde van de club met miljoenen stijgen

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Ajax is gestegen op de lijst voor meest waardevolle clubs uit Europa. Ze stegen met twee plekken naar de negentiende plaats. Daarnaast is de bedrijfswaarde met 55 miljoen euro gestegen.

Football Benchmark brengt elk jaar een lijst uit van de meest waardevolle clubs uit Europa. Ajax is het enige team uit Nederland dat de 32-koppige lijst gehaald heeft. Waar de waarde van Ajax vorig jaar nog met een aantal miljoen daalde, is er nu een relatief grote stijging te zien: de landskampioen maakte een groei van dertien procent door. Daardoor heeft Ajax nu een bedrijfswaarde van in totaal 473 miljoen euro.

Real Madrid is voor het vierde opeenvolgende jaar op de eerste plek geëindigd in de Football Benchmark-lijst. De Koninklijke is maar liefst drie miljard euro waard. Daarnaast heeft Manchester United de tweede plek weer overgenomen van FC Barcelona. In de lijst zijn ook drie nieuwe clubs terug te vinden: West Ham United, Aston Villa en Eintracht Frankfurt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.