AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

DONE DEAL: Twente verrast en haalt speler van Ajax

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Doelman Przemyslaw Tyton speelt na de zomer voor FC Twente. Ze nemen de 35-jarige Pool over van Ajax waar hij reservekeeper was. Hij tekent in Enschede een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een seizoen.

Tyton zat sinds januari zonder club na zijn vertrek bij het Amerikaanse FC Cincinnati, toen Ajax hem begin maart binnen haalde. Bij de Amsterdammers moest hij het keepersprobleem oplossen dat ontstond door blessures van Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer en kortstondig Jay Gorter. De Pool speelde uiteindelijk echter geen officiële wedstrijd voor de landskampioen.

“Na zeven seizoenen ben ik dit jaar teruggekomen in Nederland”, vertelt Tyton, die in Nederland eerder uitkwam voor Roda JC en PSV. “Ik heb goede herinneringen aan de Eredivisie en ik kijk er naar uit om bij FC Twente aan de slag te gaan. Trainer Ron Jans ken ik nog van mijn tijd in Amerika en ik heb altijd prettig met hem samengewerkt. De club is ambitieus en dat ben ik ook.”

Tyton wordt in Enschede de stand-in van Lars Unnerstall. De Duitser was dit seizoen een absolute steunpilaar voor Twente en miste slechts twee Eredivisie-duels. Daarin werd hij vervangen door Jeffrey de Lange (24), die ook nog een doorlopend contract heeft.

“Voor het nieuwe seizoen wilden we een ervaren doelman toevoegen aan onze selectie”, legt technisch directeur Jan Streuer uit. “Daarin zijn we met Przemyslaw Tyton geslaagd. Hij heeft in Amerika met Ron Jans gewerkt, dus we weten precies wat we in huis halen. Een heel positieve jongen en een goede prof.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.