AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘FC Barcelona verkoopt Frenkie de Jong niet’

FC Barcelona zal niet gaan meewerken aan een zomers vertrek van Frenkie de Jong. Dit is de mening van zijn oud-trainer Ronald Koeman.

“Barça wil Frenkie niet verkopen”, weet de voormalig insider van FC Barcelona tegenover Marca. “Frenkie is een geweldige speler, een geweldige middenvelder”, vindt de Nederlandse coach, met wie de oud-Ajacied een goede relatie had bij eerst Oranje en later FC Barcelona. Toch ziet ook Koeman dat de laatste weken de vorm van Frenkie beduidend minder goed is dan in eerdere periodes.

“Hij heeft een aantal wedstrijden gespeeld waarin hij niet op zijn niveau geeft gespeeld”, erkent Koeman over zijn oude pupil. Als bondscoach komt hij De Jong bovendien weer snel tegen en in die hoedanigheid spreekt Koeman veel vertrouwen uit over Frenkie. “Ik twijfel niet aan hem, voor mij is hij een vaste waarde bij Nederland. Ik hoop dat hij snel terugkomt op zijn oude niveau.”

Verder kwam ook de ontwikkeling van Pedri ter sprake. De middenvelder debuteerde onder Koeman, die al snel zag hoe groot het talent was bij Pedri. “Ik had het vertrouwen in hem, want hij had duidelijk genoeg kwaliteit. Het maakt me dan niet uit of je 16 of 37 jaar oud bent. Als ik denk dat je de kwaliteiten hebt, geef ik je de kans”, aldus de lovende Koeman.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.