AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ik zou nooit naar Ajax gaan: ‘Ik denk dat ik onterfd word’

Justin Bijlow zou nooit en te nimmer de overstap maken naar Feyenoord. De Feyenoord-doelman zou dit niet kunnen rechtvaardigen tegenover zijn familie en vrienden.

Bijlow werd in 2006 opgenomen in de jeugdopleiding van Feyenoord, maar zijn talent viel ook in Amsterdam op. “Bij een jeugdwedstrijd van mijn broer zei een oud-Ajax-trainer tegen hem: Misschien is Justin wel wat voor ons. Mijn broer antwoordde: Nou, dat denk ik niet. Hij wil overal spelen, behalve bij jullie”, vertelt de keeper tegen Helden.

In zijn omgeving zou niemand Bijlow een overstap naar Ajax aanbevelen. “Mijn hele familie en vriendengroep is Feyenoord-fan. Ik denk dat ik onterfd word als ik ooit de overstap naar Ajax maak en dan ook heel wat vrienden kwijtraak”, aldus de doelman, die door een voetblessure dit seizoen niet meer in actie komt.

Hoewel Bijlow nooit naar Ajax zou overstappen, is hij niet van plan de rest van zijn voetballeven in Rotterdam te blijven. “Sinds ik klein ben, wil ik al het hoogst haalbare halen. Bij welke club dat is, moet blijken. Als ik mag kiezen, dan zou ik het qua leefomgeving heel mooi vinden om naar een Spaanse of Italiaanse club te gaan. Maar als er een mooie Engelse club komt, zeg ik echt geen ‘nee’. Buiten Feyenoord heb ik geen favoriete club. Ik kijk graag naar Barcelona, maar als Real of Atlético Madrid komt, dan is dat ook fantastisch.”

2 thoughts on “Ik zou nooit naar Ajax gaan: ‘Ik denk dat ik onterfd word’

  1. Hans- van der Velde says:

    Als nr. 14 niet te groot is voor Rotterdam, wie is Justin Bijlow dan wel?

  2. Robin Hagendoorn says:

    Ik denk dat hij zelf geen groot probleem heeft om naar Ajax te gaan, maar zijn omgeving wel; hij is gewoon bang voor reacties zoals Steven Berghuis heeft gehad. Er staat ook een fout net onder de titel: dat moet Ajax zijn i.p.v. Feyenoord.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.