AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Steven Berghuis: ‘Ik wilde naar PSV toen Van Bommel daar zat’

Morgen staat de bekerfinale tussen PSV en Ajax op het programma. Voor Steven Berghuis wordt het zijn eerste finale in Amsterdamse dienst. In een interview met het Algemeen Dagblad gaat hij in op zijn eerste jaar bij de Amsterdammers.

De aanvaller zegt in het gesprek met het Algemeen Dagblad onder meer dat hij in Amsterdam precies gevonden heeft wat hij zocht. “Dat je ’s morgens wakker wordt en denkt: het is april, beslissende fase van het seizoen, en ik speel om meerdere prijzen. Natuurlijk moeten we het nu nog wel afmaken. Ik heb met Ajax nog niks gewonnen.”

De linkspoot zegt ook te genieten van zijn nieuwe rol als nummer tien bij Ajax en dat die positie bij de Amsterdammers anders ingevuld moet worden dan bij Feyenoord. “Qua positie zeker. Dick Advocaat zette me in slotfases bij Feyenoord ook wel op 10. Maar nu speel ik er hele wedstrijden. En ook op 8 en 7. Het is anders. Daarin voel ik de groei. Ik haal er veel plezier uit en het is vooral ook een mentale ontwikkeling: elke keer voel je je bekeken. Je wordt continu gewogen.”

Het moment dat Berghuis echt vast op tien kwam te spelen bij Ajax werd op een opmerkelijk moment besproken door Ten Hag. “Hmm. Dan noem ik een gesprek met de trainer in het vliegtuig op weg naar Lissabon. Het was voor de start van de Champions League, uit bij Sporting. Ik had net één wedstrijd op 10 gespeeld. Twee assists gegeven tegen PEC Zwolle. In het vliegtuig riep de trainer me bij zich en zei dat ik zou gaan starten. Met beelden erbij namen we tijdens de vlucht mijn rol door.”

In het gesprek met het Algemeen Dagblad valt verder te lezen dat Berghuis ook serieus nadacht over een transfer naar PSV. “Onder Van Bommel was het een serieuze optie. Ook voor mezelf. Ik was toen jonger, 27. PSV speelde Champions League. Ik dacht zelfs dat ik via PSV misschien nog een vervolgstap kon maken. Afgelopen zomer wilde Roger Schmidt ook praten. En John de Jong (technisch directeur, red.) liet merken dat hij me wilde hebben. Maar ik besloot dat ik naar Ajax wilde, mede omdat Ajax nu verzekerd was van groepsfase Champions League.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.