AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax is niet zo goed als men dacht’

Ajax heeft de laatste weken de grootste moeite om haar wedstrijden te winnen. Afgelopen weekend wisten ze Sparta met 2-1 opzij te zetten maar fraai was het allemaal niet. Lang stonden de Amsterdammers achter. Analist Kenneth Perez denkt dat ze misschien toch niet zo goed zijn als gedacht.

De koploper van de Eredivisie verkeerde in de eerste seizoenshelft in topvorm en etaleerde dat onder meer in de galavoorstellingen in de Champions League. Daarin werd de Duitse topclub Borussia Dortmund twee keer volledig weggespeeld door Ajax. Na de winterstop lijkt, afgezien van de maand januari, alles anders te zijn. “In januari en in de Champions League-groep waren ze echt supergoed. Maar dan kan het zo zijn dat je uit vorm raakt. Het klopt net niet”, aldus Perez in het ESPN-programma Voetbalpraat.

Perez denkt dat de vele wisselingen het elftal ook niet goed hebben gedaan. “Ajax heeft centraal achterin en op rechtsback ook veel moeten wisselen. De vervangers vullen het niet zo goed in als de spelers die er normaal staan. Dat zijn allemaal oorzaken. En misschien is Ajax ook gewoon niet zo goed als gedacht werd.” De analist denkt ook dat de spelers een mentale tik hebben gekregen van de uitschakeling in de Champions League door Benfica. “Al vond ik tegen Sparta niet eens dat Ajax er niks aan deed. Het klopte gewoon niet, zoveel balverlies. Iemand als Steven Berghuis was in vorm en iedereen was lyrisch, maar dat is nu ook weer terug naar normale proporties.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.