AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax heeft me gemaakt tot de man die ik nu ben’

Justin Kluivert vertrok op jonge leeftijd bij Ajax maar schittert nu in de Franse Lique 1 voor Olympique Nice. Hij denkt dat het opleidingstraject van Ajax ervoor gezorgd heeft waar hij nu staat.

“Spelen en trainen bij Ajax heeft mij gemaakt tot de man die ik nu ben”, zegt Kluivert in gesprek met Onze Mondial. “Alles wat ik op het veld laat zien, heb ik te danken aan Ajax: mijn individuele actie, mijn gevoel voor de bal, maar ook het volwassen worden”, steekt de 22-jarige aanvaller de loftrompet over de Amsterdammers.

Balbezit is heilig bij Ajax, weet ook Kluivert als ervaringsdeskundige. “De filosofie achter het hebben van balbezit heeft de meeste indruk op mij gemaakt. Er is zelfs een regel om de bal zo snel mogelijk terug te veroveren bij balverlies: de vijf seconden-regel. Bij Ajax moet je er alles aan doen om de bal binnen vijf seconden terug te hebben, zodat je een nieuwe aanval kan opzetten.”

Kluivert komt vrijwel wekelijks in actie bij Nice en hoopt zich daar in de kijker te spelen in aanloop naar het WK in Qatar. Cristiano Ronaldo en Heung-min Son ziet hij als zijn voorbeelden. “Zij zijn heel direct en besluitvaardig in de afwerking. Ik hoef van mezelf ook niet drie tegenstanders te passeren. Ik maak liever een snelle combinatie waaruit ik scoor of een assist geef.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.