AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ik heb veel last gehad van het vertrek van Overmars bij Ajax’

Het vertrek van directeur Marc Overmars bij Ajax kwam hard aan bij Gerry Hamstra. Twee jaar lang werkte beide heren prima samen in de hoofdstad. Dit zegt de technisch manager in een gesprek met Voetbal International.

Hamstra werd vorig jaar binnengehaald door Overmars, die begin februari genoodzaakt was om op te stappen vanwege grensoverschrijdend gedrag. “Op zakelijk vlak ben je een professional en moet je door, maar op persoonlijk vlak heb ik er heel veel last van gehad”, vertelt Hamstra aan VI.

“Die twee zaken kan ik overigens wel goed scheiden. Maar Ajax, Marc Overmars en Henk Veldmate (hoofdscout, red.) waren belangrijke factoren dat ik vorig jaar de stap maakte naar Amsterdam. Ik heb me hier verder kunnen ontwikkelen en daar speelde Marc een heel belangrijke rol in. We hebben nauw samengewerkt en daaruit is ook een vriendschap ontstaan. En vrienden ben je in goede en slechte tijden.”

Na het plotselinge vertrek van Overmars nam Hamstra zijn taken over. Inmiddels heeft hij hulp van Klaas-Jan Huntelaar. “Waar Marc en ik afgelopen jaar alles met zijn tweeën deden, doe ik dat in de nieuwe situatie samen met Klaas-Jan. Het eerste gevoel is heel goed. Ik voel een klik, het is soms net alsof we al veel langer samenwerken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.