AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘United is commerciële club, Ten Hag kan beter naar voetbalclub’

Louis van Gaal is van mening dat Erik ten Hag het beste niet naar Manchester United trekt voor zijn nieuwe baan. Hij vindt namelijk dat hij beter naar een echte ‘voetbalclub’ kan gaan dan naar een ‘commerciele club’.

Van Gaal noemt Ten Hag, die onlangs een eerste gesprek voerde met Manchester United, een ‘geweldige coach’. “Dat is altijd goed voor Manchester United”, begint de bondscoach, die tussen 2014 en 2016 werkzaam was op Old Trafford, tijdens de persconferentie in Zeist.

“Maar”, voegt Van Gaal eraan toe, “United is een commerciële club en dat zijn moeilijke keuzes voor een coach. Je kunt beter naar een voetbalclub gaan. Ik ga niet zijn loopbaan begeleiden. Als hij dat wil, belt hij maar. Soms praten we weleens met elkaar, maar hij moet kiezen voor een voetbalclub en niet voor een commerciële club.”

Ten Hag is – samen met Mauricio Pochettino – de belangrijkste kandidaat om interim-manager Ralf Rangnick na dit seizoen op te volgen. Het eerste gesprek tussen de partijen verliep positief, maar inmiddels hebben nog twee geïnteresseerde clubs aangeklopt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.