AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Er werd zelfs licht geklapt bij wissel van Daley Blind’

Ajax won dit weekend in extremis van Feyenoord. Antony maakte de winnende op aangeven van de invallende Nicolas Tagliafico. Na afloop vertelde Erik ten Hag ook dat de Argentijn zeer dicht tegen een basisplek aanzit en dat het voor hem de overweging waard is. Daley Blind zou dan het kind van de rekening worden en de kritiek op hem neemt dan ook toe.

Bij Dit was het weekend stipt Arnold Bruggink aan dat Blind direct de kleedkamers in dook en zich niet meer liet zien, ook niet bij de ereronde na afloop. “Deze wissel piept en kraakt natuurlijk ook. Blind loopt in één lijn door naar de catacomben. Het publiek begon te morren en Tagliafico bracht wel iets nieuws wat Ajax nodig had. Hij begint te rennen en te tackelen en daarmee brengt hij iets anders dan Blind.”

“Het publiek applaudisseerde ook lichtjes toen Blind naar de kant werd gehaald”, voegt Jan-Joost van Gangelen daaraan toe. “Dat klopt en dat is kwalijk, want Blind is een speler die het van zijn inzicht moet hebben”, reageert Bruggink. “Het publiek gaat altijd morren als een speler niet hard genoeg loopt. Dat is het recht van het publiek, maar het gaat wel meestal richting de spelers die dat over zich hebben. Het zijn de bepaldende spelers als het draait, maar als het niet loopt, zijn zij de klos. Want die werken niet hard genoeg.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.