AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ryan Gravenberch kiest tussen drie clubs’

Ryan Gravenberch gaat een interessante zomer tegemoet. De middenvelder van Ajax heeft namelijk de clubs voor het uitkiezen. Volgens het Duitse medium Kicker zijn er twee clubs die de meeste kans maken op zijn handtekening.

Juventus, de club waarover afgelopen week nog geruchten rondgingen, is volgens het Duitse tijdschrift geen van de gegadigden voor de handtekening van Gravenberch. De negentienjarige middenvelder staat naast Bayern München in de belangstelling van Real Madrid. Beide grootmachten zouden de ruwe diamant graag zien komen, maar zien op andere velden ook interessante middenvelders rondlopen.

Bij Bayern München, dat over een groot aantal middenvelders beschikt, vecht de Oranje-international om een transfer met Aurélien Tchouameni van AS Monaco. De Fransman, die in eigen land vergeleken wordt met Paul Pogba, gelijkenissen met Gravenberch. Voordeel van de Nederlander is dat hij waarschijnljk een stuk goedkoper uitvalt dan de overgang van de 22-jarige Fransman. Tchouaméni ligt nog tot de zomer van 2014 vast en heeft een geschatte transferwaarde van 40 miljoen euro.

Real Madrid heeft met Luka Modric en Toni Kroos twee centrale middenvelders die tegen de herfst van hun loopbaan aanzitten. De Spaanse grootmacht moet dus verjongen. Net zoals bij Bayern München is Gravenberch niet de enige middenvelder die in beeld is om naar de ploeg van Carlo Ancelotti te vertrekken. Paul Pogba, die bij United een contract tot het einde van dit seizoen heeft, staat al jarenlang in de belangstelling van De Koninklijke.

De Nederlander heeft natuurlijk ook nog steeds de mogelijkheid om zijn contract bij Ajax te verlengen. De contractonderhandelingen met Mino Raiola duren al een aantal maanden. Een minimale ontsnappingsclausule, die de invloedrijke zaakwaarnemer voor Gravenberch in het contract wil laten opnemen, zou het grootste struikelblok zijn. Met een WK in de winter van dit jaar op het programma, heet Ajax echter wel een belangrijke speeltijdtroef in handen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.