AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Naderend afscheid Onana bij Ajax: ‘Zal zeker huilen’

Andre Onana zal deze zomer transfervrij vertrekken bij Ajax. De doelman heeft het laatste jaar veel goodwill verspeeld bij de fans, maar blijft de club waar hij uitgroeide tot een topper dankbaar.

“Ik denk dat we soms een fout maken, waarbij we het niet eens met elkaar worden verwarren met niet om de club geven”, zo laat de Kameroener weten aan Ajax TV. “Ik was het oneens met sommige mensen, maar dat betekent niet dat ik niet om deze club geef. Deze club heeft me alles gegeven en ik heb alles gegeven voor deze club.”

De Ajax-doelman koestert nog altijd warme gevoelens voor de club. “Ik ben dankbaar voor alle jaren, herinneringen en mensen die bij deze club werken, omdat ze me zó goed behandeld hebben. Dus ik kan hen alleen maar bedanken. Bij deze club ben ik één van de beste keepers ter wereld geworden.”

Toch blijft Onana van mening dat komende zomer het juiste moment is om te vertrekken. Dat een deel van de fans hem laat vallen, deert hem niet. “Het zou fijn zijn om gesteund te worden, maar zo niet, is dat geen probleem.” Hij legt uit: “Dat jij mij haat, betekent niet dat ik jou ook moet haten. Het belangrijkste is het team.”

Onana wil rooskleurig afsluiten in Amsterdam. “Als ik deze stad verlaat, zal ik zeker huilen. Als ik er nu aan denk doet het al pijn. Deze club was fantastisch voor me, maar ik zeg altijd ‘als je een deur opent, moet je hem ook weer sluiten’, je kunt hem niet voor altijd openlaten.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.