AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax-verdediger wil definitief vertrekken uit Amsterdam’

Nicolas Tagliafico wil Ajax deze zomer gaan verlaten. De linksback rekent erop dat de Amsterdammers zich houden aan een afspraak die hij heeft gemaakt met Marc Overmars. Ondanks dat laatstgenoemde nu is vertrokken vanwege grensoverschrijdend gedrag.

Hij had Ajax in januari al willen inruilen voor FC Barcelona, maar Overmars hield de overstap tegen. Naar verluidt is destijds afgesproken dat de Argentijn deze zomer voor zijn aankoopbedrag (vier miljoen euro) alsnog mag vertrekken. Wat de vleugelverdediger betreft tornt Ajax niet aan die afspraak.

Mundo Deportivo schrijft dat Tagliafico zijn zinnen definitief heeft gezet op een nieuw avontuur. Daarbij hoopt de verdediger op nieuwe toenadering van Barcelona. Dat is niet vanzelfsprekend, aangezien José Gaya van Valencia volgens ingewijden zelfs de topfavoriet is voor die vacature.

Ajax was in januari bang dat het geen waardige vervanger kon aantrekken. Bovendien stelde Barcelona geen topdeal voor. In de zomer ligt zijn vertrek dus opnieuw op tafel, zeker nu Tagliafico zijn basisplaats kwijt is en zijn verbintenis medio 2023 afloopt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.