AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax dreigt naast komst van Jordi Cruijff te grijpen’

FC Barcelona wil proberen om Jordi Cruijff voor de club te behouden. Volgens het medium Marca lonkt er namelijk een promotie voor hem bij de Catalaanse club. Hij staat ook in de belangstelling van Ajax die in hem een prima kandidaat zien als opvolger van Marc Overmars.

De Telegraaf meldde een week geleden dat Cruijff is gepolst door Ajax om de nieuwe directeur voetbalzaken te worden. De zoon van de legendarische nummer veertien zou niet bij voorbaat ‘nee’ hebben gezegd en verdere gesprekken lagen in de lijn der verwachting. Volgens Marca is het nu echter stil rond een mogelijke overstap naar de Amsterdammers.

Ondertussen wil Barça Cruijff belonen voor zijn goede werk. Hij moet vanaf komende zomer de nieuwe technisch secretaris worden van de club. Volgens SPORT is er zelfs al een akkoord. De 48-jarige Cruijff blijft daarmee een fundamentele rol spelen in het transferbeleid van Barcelona, samen met technisch directeur Mateu Alemany en trainer Xavi. Momenteel is de Nederlander nog directeur internationale scouting, maar hij geldt ook als adviseur van voorzitter Joan Laporta.

De preses van de Catalanen is zeer tevreden over het werk van Cruijff. De voormalig technisch directeur van AEK Larnaca en Maccabi Tel Aviv speelde onder meer een rol in de transfers van Dani Alves, Ferran Torres, Adama Traoré en Pierre-Emerick Aubameyang. Ook bracht hij naar verluidt met Xavi al een bezoek aan Erling Haaland.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.