AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Matthijs de Ligt krijgt prijskaartje van 120 miljoen euro om’

Matthijs de Ligt staat voor een zomers vertrek bij Juventus. Eerder zou er nog sprake zijn van een contractverlenging maar volgens het medium El Nacional is hier geen langer sprake van.

Zaakwaarnemer Mino Raiola hintte in december 2021 al naar een zomertransfer voor De Ligt. Sindsdien onthulden Italiaanse media dat de oud-Ajacied alsnog zou willen praten over een langer verblijf in Turijn, waar hij dan nog minimaal één seizoen actief zou blijven. Het Catalaanse medium heeft echter vernomen dat daar geen enkele sprake van is.

De Ligt zou zelfs vastberaden zijn om Juventus na dit seizoen te verlaten. De centrale verdediger zou niet erg gelukkig zijn bij de Italiaanse topclub en had gehoopt dat hij na drie seizoenen verder zou zijn in diens ontwikkeling. De laatste tijd krijgt hij weliswaar veel credits voor zijn spel, maar na zijn vertrek bij Ajax in 2019 had hij grotere stappen in gedachten. Ook het grote Juventus-succes bleef uit.

In 2019 wees De Ligt verschillende opties van de hand, waaronder FC Barcelona. Destijds liet hij een hereniging met Frenkie de Jong liggen, maar drie jaar later zou dat er dus alsnog van kunnen komen. De Ligt aast volgens El Nacional in ieder geval op een vertrek en heeft goede hoop dat Juventus hem na dit seizoen voor een billijke transfersom laat vertrekken.

Barcelona is nog altijd in de race, maar de vraag is of de Catalanen zijn komst kunnen bekostigen. Naar verluidt heeft Chelsea voorlopig de beste papieren.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.