AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Steun voor Overmars: ‘Moet toch een keer een weg terug zijn?’

Johan Derksen en Rene van der Gijp, de vaste tafelgasten van het programma VI Vandaag zijn het oneens over de zaak rondom Marc Overmars. Van der Gijp denkt dat er een weg terug is voor hem maar Derksen denkt daar anders over.

“Zou er voor Overmars geen weg terug zijn? Hij heeft verkeerd appgedrag vertoond, dickpics gestuurd. Ik vind dat eerder zielig dan dat ik denk dat een ander een trauma krijgt. Er zou toch wel een mogelijkheid zijn? Dat hij doorgaat met die vrouwen, waarbij het gebeurd is?”, vraagt Van der Gijp zich hardop af, waarna zijn tafelgenoot het woord neemt. Derksen weet dat een terugkeer van Overmars niet zo makkelijk gaat. “Het is beursgenoteerd, daar heb je allemaal regels. Overmars zelf zal ook niet staan te dringen. Bij alles wat hij gaat doen, wordt hij ermee geconfronteerd. Overal worden grappen over hem gemaakt.”

Van der Gijp weet dat er momenteel grappen zijn over de vertrokken beleidsbepaler. “Maar hoelang duurt dat? Een jaar? Die jongen is net vijftig en nu zou zijn hele carrière al klaar zijn. Ik vind het sneu en zielig… Er moet toch een keer een weg terug zijn voor hem? Hij heeft aan niemand gezeten”, aldus de analist. Derksen kijkt heel anders naar de zaak, hij stelt dat Overmars het aan zichzelf te danken heeft. “Het is heel jammer, voor alle partijen. Hij functioneerde goed, verdiende geld, iedereen was tevreden. Maar Marc is zelf verantwoordelijk, er is geen weg terug. Dat kan Ajax niet maken.”

Overmars was tien jaar lang beleidsbepaler bij de Amsterdamse club, maar nu moet Ajax op zoek naar een vervanger. Meerdere namen worden in het geruchtencircuit genoemd. Vooralsnog is niet duidelijk welke naam bovenaan het wensenlijstje staat. Onder andere Wesley Sneijder, Clarence Seedorf, Max Huiberts en Luís Campos.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.