AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax wil 30 miljoen euro vangen voor Ryan Gravenberch’

Het naderende vertrek van Ryan Gravenberch bij Ajax zou niets met geld te maken hebben. Dit stelt clubwatcher Mike Verweij. Hij is dan ook verbaasd over de reacties hierover.

Gravenberch kampte onlangs met een coronabesmetting en sindsdien moet hij zijn plek op het middenveld afstaan aan Davy Klaassen. Het aanstaande vertrek van de negentienjarige middenvelder schiet volgens Verweij bij veel Ajax-supporters in het verkeerde keelgat, maar volgens de clubwatcher van De Telegraaf heeft hij een helder plan voor ogen. “Bayern München heeft naar zijn zaakwaarnemer toe een enorm goed plan geschetst”, zegt hij bij de Kick-Off Voetbalpodcast.

“Die beslissing heeft hij wel genomen”, weet Verweij, die het kwalijk vindt dat Gravenberch dermate veel kritiek krijgt. “Dan verbaast het me wel wat zo’n jonge jongen vervolgens over zich heen krijgt. Het lijkt wel alsof je een driedubbele moord hebt gepleegd als je ooit de beslissing durft te nemen om weg te gaan bij Ajax.”

Ajax verlangt naar verluidt tussen de 25 en dertig miljoen euro van Bayern. Wanneer Gravenberch door Erik ten Hag op de bank wordt gehouden, kunnen er complicaties optreden in een mogelijke deal. “Dan is het zeer de vraag welk bedrag Bayern München wil gaan betalen in de komende zomer. Ze willen 25 tot 30 miljoen voor Gravenberch en dat is heel veel geld voor iemand met nog één jaar contract.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.