AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ryan Gravenberch is bezig de boel voor zichzelf te verzieken’

Analist Hugo Borst is niet te spreken over Ajax-middenvelder Ryan Gravenberch. De gesprekken tussen hem en de club verlopen moeizaam en als dat zo blijft dan moeten de Amsterdammers hem deze zomer al verkopen. Zijn contract loopt af in 2023. Borst zou het een foute keuze vinden als hij nu al vertrekt.

‘Ik kan daar dus niet over uit. Je hebt nog maar net schaamhaar en je vindt dat je al bent uitgeleerd op de Ajax Universiteit. Een stuk of vijftig wedstrijden in Ajax 1 en het is tijd om in het buitenland te gaan oogsten. Meneer wil hogerop. In zijn geval naar Bayern München. Die schijnen tot dertig miljoen euro te willen gaan’, schrijft Borst in het Algemeen Dagblad. Hij doelt daarmee op de geruchten dat de Duitse topclub circa dertig miljoen wil overmaken naar de Johan Cruijff Arena voor Gravenberch.

‘Het product van de jeugdopleiding heeft nog een dozijn redenen om bij Ajax te blijven. De voornaamste: hij is nog geen man. Laat staan een kerel’, vervolgt Borst, die denkt dat zaakwaarnemer Minop Raiola een slechte invloed heeft op de toekomt van de middenvelder. ‘Je hoopt dan dat de papa en mama van Ryan genoeg invloed hebben op zoonlief. Kennelijk is dat niet zo. Zonde. Ajax wil ver gaan. Ryan kan een astronomisch salaris opstrijken als hij verlengt, maar er is besloten: Ryan Gravenberch, pas negentien jaar, gaat weg. Domoor.’

Op dit moment is de middenvelder niet eens zeker van een basisplaats bij Ajax. Steven Berghuis maakt momenteel furore op die positie. Hij kwam daar te spelen toen Gravenberch niet inzetbaar was wegens een coronabesmetting. Inmiddels is hij weer fit, maar zijn basisplaats heeft hij nog niet terug. Die kan hij wel snel terugkrijgen volgens Borst. ‘Die kans is in elk geval groter dan dat hij bij Bayern wekelijks speelt. Daar komt hij nog niet als een grote meneer binnen. Meer als een kind. Ryan Gravenberch is bezig de boel grondig voor zichzelf te verzieken.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.