AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Jordi Cruijff steeds belangrijker bij FC Barcelona’

Jordi Cruijff krijgt steeds meer te vertellen bij FC Barcelona. Hij werkt daar vooral op de achtergrond maar zijn hand bij de club wordt steeds meer zichtbaar. En dat is mede door het vertrek van Ramon Planes als technisch secretaris.

Dat schrijft dagblad SPORT in een analyse. Sinds het vertrek van Planes (voor wie geen vervanger kwam) is er meer ruimte voor de invloed van Cruijff in de technische beslissingen van de club en dat was te merken tijdens de winterse transferperiode. Hij zou bijvoorbeeld hebben geadviseerd om te kijken in de andere grote competities, bijvoorbeeld de Premier League, waarin Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang en Adama Traoré werden opgepikt.

‘Cruijff analyseerde de samenstelling van de ploeg en was een van degenen die adviseerde om intensiteit, fysieke kracht en competitieritme toe te voegen’, schrijft het medium. Mede om die reden zou Bryan Gil zijn afgewezen – hij kwam uiteindelijk bij Valencia terecht. In de komst van Traoré had Cruijff de grootste inbreng. Volgens hem was de buitenspeler van The Wolves de ideale kandidaat.

‘Jordi Cruijff noemde Traoré als een speler bij wie alles samenkwam en waar het team naar op zoek was: fysieke kracht, intensiteit, talent en aanvallend voetbal. De rest was aan Mateu Alemany, die een unieke kans zag om twee vliegen in één klap te slaan door Trincao en zijn zaakwaarnemer, Jorge Mendes, aan de deal toe te voegen’, weet het over de deal. Sowieso heeft Alemany een goede relatie met Cruijff, staat er te lezen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.