AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Tadic onder druk: ‘Sébastien Haller gaat hem aanspreken’

Dusan Tadic miste gisteren voor de tweede maal op rij een strafschop voor Ajax en dat zal hem niet goed doen. Analisten Arnold Bruggink en Kenneth Perez betwijfelen dan ook of hij de volgende keer weer achter de stip zal staan.

Tadic mocht aanleggen vanaf elf meter na licht contact tussen Sébastien Haller en Mees Hilgers. Hij zag zijn schot vrij simpel uit de rechterhoek getikt worden door Lars Unnerstall. Na afloop was hij desondanks vrolijk en liep hij met ontbloot bovenlijf langs de supporters. “Jezus Christus”, zegt Perez lachend over het lichaam van Tadic. “Maar een goede buikspier maakt nog geen goede penaltynemer.”

Bruggink vraagt zich af of Sébastien Haller voorzichtig Tadic zal ‘aantikken’ met de vraag of hij voortaan de penalty’s mag nemen. “Ik denk dat Tadic ze niet meer gaat nemen. Ik moet wel zeggen: de penalty’s die hij moet maken, schiet hij er meestal in. Dit was bij een 2-0 stand”, aldus Bruggink. Perez zet zijn geld toch op Tadic als volgende nemer. “Dit is niet goed voor zijn trots. Daarom denk ik dat hij tóch gaat vragen of hij er alsjeblieft nog één mag nemen. Tadic is een geweldige penaltynemer, maar nu zijn er twee missers bij gekomen.”

Tadic stond lange tijd bekend als specialist: in november 2020 werd hij in een artikel op de clubwebsite nog aangeduid als ‘strafschoppenkoning’, maar aan die status is inmiddels wat afbreuk gedaan. Hij miste drie van zijn laatste vier strafschoppen: hij was op 8 april 2021 (tegen AS Roma in de Europa League), vorige week zondag (tegen Heracles in de Eredivisie) en deze zondagmiddag niet succesvol. Zijn laatste benutte penalty was op 19 december tegen Feyenoord in de Eredivisie.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.