AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Hakkelende Van der Sar aangepakt door ESPN-analisten

Edwin van der Sar verscheen vandaag voor het eerst voor de camera’s om ons te informeren over de Overmars-affaire. Maar een groot succes is dat niet te noemen. Tegenover ESPN kwam hij een beetje hakkelend ten tonele. Iets dat de analisten van de zender met verbazing bekeken.

“Ik snap wel waarom Erik ten Hag als eerst naar voren werd geschoven om het woord te doen”, doelt Arnold Bruggink op het feit dat Van der Sar niet erg lekker uit zijn woorden kwam. Het begon al toen gevraagd werd wanneer Van der Sar op de hoogte werd gesteld van de zaken. De oud-doelman zei daarop: “De eerste signalen, ik denk een dag of tien geleden. Nee sorry, even denken… ik denk acht, negen dagen voor het vertrek van Marc, ja.”

Bij de geschreven media was Van der Sar evidenter: ‘vlak voor maandag 28 januari’ (toen werd het contract van Overmars officieel verlengd). Interviewer Hans Kraay jr merkte op: “Hij was zenuwachtig en hij stotterde veel.” Bruggink: “Ik vond het ongelofelijk ongemakkelijk. Ik vind het vervelend, maar ik snap niet wat hij zegt. Het is ongelofelijk gecompliceerd, maar het schoot alle kanten op…”

Kenneth Perez besluit: “Ik denk dat je het los moet zien van zijn presentatie, wat natuurlijk te wensen over laat. Ook omdat hij zenuwachtig is. Ik vind wel: als je daar gaat staan, dan heb je de datums helemaal paraat. Dan ben je voorbereid tot op de tanden. Dan weet je precies wanneer wat gebeurde, en niet ‘tien, nee acht, negen dagen’… Los van dat hij stottert en dat hij van de hak op de tak gaat moet je kijken naar wat hij eigenlijk zegt. Ik vind: als je dit soort gevoelige dingen gaat bespreken, dan heb je het paraat, desnoods op papier. Als je zo nerveus bent, dan doe je het op papier.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.