AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Brazilie gek op Ajax: ‘Is de ideale club voor talenten’

Antony maakt veel indruk bij Ajax. En dat doet de Braziliaanse oud-spelers Maxwell en Wamberto deugd. In een gesprek met ELF Voetbal zijn ze lovend over de vleugelflitser.

“Antony heeft nu zijn draai gevonden”, constateert Maxwell, die tussen 2001 en 2005 furore maakte bij Ajax. “Ik ben heel trots op hoe hij Brazilië bij Ajax vertegenwoordigt. In ons land is Ajax een grote, bekende club en er zijn veel jonge Brazilianen die nu Neres en Antony achterna willen gaan. Ik kan tegen die jongens alleen maar zeggen: Ajax is een ideale club om een carrière in Europa te starten.”

Ook Wamberto geniet met volle teugen van Antony, die na de zege op Vitesse werd geprezen door trainer Erik ten Hag. “Antony is echt een topspeler. En hij kan nog steeds een stap hogerop maken. De Brazilianen zijn heel enthousiast over hem.” En dat is ook goed voor het imago van Ajax. “In Brazilië krijgt Ajax dankzij Neres en Antony veel aandacht. Toen ik bij Ajax speelde, wist niet eens iedereen in Brazilië dat ik een Braziliaanse speler was, haha.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.