AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Erik ten Hag na vernedering: ‘Deze groep is onverstoorbaar’

Ajax heeft vanavond op imposante wijze Vitesse de deur gewezen in de kwartfinale van de KNVB Beker. In eigen huis wonnen de Amsterdammers met 5-0. Na de commotie rondom Marc Overmars zag trainer Erik ten Hag zijn manschappen onverstoorbaar te werk gaan.

“Gisteren hebben we de focus op voetbal gelegd en zijn we weggebleven van de randzaken”, vertelde Ten Hag na de 5-0 overwinning voor de camera van ESPN. “Maar we blijven mensen en het heeft ons allemaal diep geraakt. We zijn verbijsterd, maar hebben vandaag de energie gevonden om te knallen. Het laat in ieder geval zien dat deze groep onverstoorbaar is.”

Door het vertrek van Overmars valt er in Amsterdam een gat en dus is het de vraag hoe de club dat op gaat vangen. Volgens Ten Hag is het nog niet het moment om daar over te spreken. “Dat is allemaal veel te vroeg, we moeten dit eerst laten landen. We zitten midden in de verwerking, dus daar kunnen we op dit moment geen uitspraken over doen”, aldus de oefenmeester, die tegen Vitesse genoot van zijn ploeg.

“Ik denk dat wij uitstekend speelden. We waren ontzettend scherp, stonden goed in de restverdediging en zaten er kort op bij balverlies. Er is veel interne concurrentie. Als je dan speeltijd krijgt, moet je jezelf laten zien. Het is menselijk altijd lastig om de beslissingen te nemen. Uiteindelijk hebben we iedereen nodig en moet ik de juiste keuze maken voor het team.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.