AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax is absoluut een topteam in Europa’

Vitesse ging gisterenavond met maar liefst 5-0 onderuit in de beker tegen Ajax. Trainer Thomas Letsch neemt zich na afloop weinig kwalijk. De oefenmeester moest voorafgaand aan de wedstrijd een strijdplan ontwikkelen om Ajax pijn te doen. Dat bleek echter geen eenvoudige opgave te zijn, aangezien de Amsterdammers al een groot gedeelte van het seizoen in een grote vorm verkeren. Vitesse ondervond dat eveneens, want de club had weinig in te brengen.

Letsch hoopte Ajax tactisch te bestrijden, maar dat bleek weinig effect te hebben. “Ajax is absoluut een topteam in Europa”, zo vertelt hij aan ESPN. “Je hebt alleen kans als alles werkt. We besloten om heel compact te staan en het klinkt raar, maar de eerste twintig minuten werkte het.”

Waar hij het jammer vindt dat Vitesse uit de KNVB Beker ligt, kan hij vrede hebben met de situatie. “We moeten Ajax complimenteren. Soms leek het op een grote rondo. We moeten accepteren dat Ajax van een ander niveau is. Het is pijnlijk, maar het is duidelijk dat we geen kans hadden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.