AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Edwin van der Sar lijkt taken Overmars voorlopig over te nemen’

Na het plotselinge vertrek van Marc Overmars bij Ajax moeten de Amsterdammers snel schakelen. En als noodoplossing moet Edwin van der Sar voorlopig bijspringen. Dit weet De Telegraaf te melden. Overmars stapte gisteren op nadat hij zich schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag richting vrouwen in de organisatie.

De nasleep van de interne affaire geniet momenteel prioriteit bij Ajax, maar ondertussen moet ook de voetbaltechnische kant van de organisatie gerund worden. Volgens De Telegraaf is Van der Sar voorlopig de aangewezen man om de taken van Overmars over te nemen. De algemeen directeur heeft – net als Overmars – een goede band met trainer Erik ten Hag en moet nauw met de trainer samen gaan werken. Bovendien wordt van hem verwacht dat hij interne brandjes in de selectie blust, zoals Overmars regelmatig deed. ‘Met zijn status als ex-topprofvoetballer zou Van der Sar die rol als brandweercommandant kunnen overnemen’, aldus de ochtendkrant.

Ondertussen is het nog maar zeer de vraag wat Ten Hag na dit seizoen gaat doen, nu hij Overmars niet meer aan zijn zijde heeft. De twee werkten sinds eind 2017 eendrachtig samen, kregen meerdere malen de kans om in het buitenland aan de slag te gaan, maar committeerden zich aan Ajax én elkaar. Ten Hag tekende eind vorig seizoen bij tot 2023, Overmars verlengde onlangs nog tot 2026. ‘De enige reden om zijn contract in Amsterdam wél uit te dienen, was Marc Overmars, aan wie hij zich twee keer eerder committeerde’, aldus De Telegraaf. ‘Het vertrek van Overmars zal Ten Hag sterken in zijn gedachte dat het tijd is voor een volgende stap.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.