AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax krijgt goed nieuws te horen uit de ziekenboeg

Waar de verwachting was dat Ajax vanmiddag moet aantreden tegen Heracles zonder Edson Alvarez en Lisandro Martinez lijken ze toch inzetbaar te zijn. Dat meldt Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf althans.

Daarbij gaat het nog wel om een onbevestigd gerucht, maar de journalist schrijft op zijn twitteraccount dat Martínez en Álvarez op tijd fit lijken voor het duel in de Eredivisie zondagmiddag. Ajax staat tegenover Heracles Almelo, dat de laatste jaren een angstgegner is geweest. Het duo deed zaterdag bovendien ook al mee aan de laatste training voor het duel.

Martínez kampte na zijn interlands met Argentinië met bovenbeenklachten, maar in Amsterdam zal men vooral ook opgelucht zijn met het nieuws rondom Álvarez. De Mexicaan liep een blessure op met zijn nationale ploeg en het was onzeker hoe ernstig zijn kwetsuur was. Als hij zondag alweer bij de wedstrijselectie zit, is dat een meevaller voor Erik ten Hag.

Want waar Martínez in het centrum van de achterhoede vervangen kan worden door bijvoorbeeld Daley Blind of Perr Schuurs, heeft Ten Hag voor de positie van Álvarez relatief weinig andere smaken. Vooral de balans in het elftal is beter met de controleur op het veld. Bovendien is Ryan Gravenberch zondag normaliter vanwege ziekte ook niet van de partij. Verder ontbreken Andre Onana, Maarten Stekelenburg, Sean Klaiber en Brian Brobbey om uiteenlopende redenen tegen Heracles Almelo.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.