AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Marco van Basten wijst Ajax op ‘transferblunder’

Een teleurstellende transferwinter voor Ajax. David Neres werd verkocht maar het lukte de Amsterdammers niet om een vervanger te halen, maar versterkte zich wel nog met Mohamed Ihattaren.

Marco van Basten moet het echter nog maar zien met Ihattaren, zo vertelt-ie in Rondo op Ziggo Sports. “Talent is ook een goede mentaliteit hebben, een goed fysiek hebben, getraind zijn en weten hoe je je moet gedragen.” Youri Mulder haakt in: “Ajax ziet dan misschien iets om dat voor elkaar te krijgen, om dat te leren.”

Ronald de Boer zag dat Ihattaren bij PSV nog ‘het mannetje was’. “Nu begint hij onderaan de ladder. Je hebt Tadic, Blind, Klaassen en hij is eigenlijk een nobody nu. Hij moet zich weer helemaal als een jeugdspeler laten zien. Ik denk dat dat de enige weg is om omhoog te komen. Dat hij zich gaat beseffen: ‘Ik moet keihard aan de bak’.”

Van Basten had liever gezien dat Ajax voor oude bekende Christian Eriksen was gegaan. De Deen trainde wel mee, maar tekende later voor Brentford. “Hij had toch ook bij Ajax kunnen meespelen? Voor hemzelf ook, om weer lekker te voetballen..” Mulder stelt dat het Ajax-middenveld ‘al aardig drukbezet is’. “Bij een topclub heb je altijd met concurrentie te maken. Het had leuk voor Ajax geweest”, stelt San Marco tot slot.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.