AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Vinnige Frenkie de Jong laat zijn tanden zien

Frenkie de Jong heeft geen spijt van zijn overstap naar FC Barcelona. De middenvelder krijgt de laatste tijd de nodige kritiek op zijn spel maar vindt dit niet altijd terecht.

De neergang van Barça doet De Jong pijn. “Het is op dit moment niet de beste, maar nog wel de mooiste club van de wereld”, zegt de 24-jarige middenvelder in gesprek met de NOS. “Ik zou ook willen dat Barça wat competitiever is. Dit is natuurlijk een mislukt seizoen.”

De Jong krijgt soms harde kritiek van de Spaanse media te verduren. “Ik houd van voetbal, dus ik lees al die nieuwsberichten ook. Ik merk dat veel mensen elkaar napraten. Dan ontstaat er een sfeer dat het heel slecht gaat.” De Oranje-international bijt van zich af: “Ik zak niet vaak door een ondergrens. Als je vlak speelt, kan het gewoon prima zijn, maar voor mensen is het dan vaak gelijk slecht. Er zijn zoveel programma’s en bladen, ze willen elkaar overschreeuwen. Dat is jammer.”

De Jong beaamt wel dat het beter kan. “Ik denk dat ik meer kan laten zien en meer kan brengen voor het team. Ik heb dit seizoen niet vaak de top aangetikt. Ik kan veel meer uitblinken.”

Dat de voormalig Ajax-smaakmaker op verschillende posities speelt, helpt niet. “Ik ben het best als ik veel aan de bal kom. Gedurende de eerste opbouwfase, maar ook juist daarna. Er zijn wel periodes geweest dat ik meer moest wachten. Dat ik diegene was die de bal pas kreeg in de eindfase. Ik denk niet dat daar mijn kracht ligt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.