AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Frenkie de Jong is niet gelukkig en oogt verloren’

Analist en voormalig voetballer Ronald de Boer is zeer onder de indruk van de kwaliteiten van Frenkie de Jong en vindt dat hij bij Barcelona niet goed tot zijn recht komt. Hij hoopt dat Frenkie snel de rol overneemt van de oude Sergio Busquets.

“Frenkie lijdt momenteel”, opent De Boer in een interview met El País. “In zijn eerste jaar speelde hij erg goed en ook vorig jaar haalde hij een goed niveau. Hij is nog steeds een geweldige speler voor Barça, maar als ik hem nu zie bewegen, dan krijg ik de indruk dat hij verlegen is. Hij toont niet de energie die hij normaal heeft. Hij oogt zelfs een beetje verloren.”

De Boer wil er niet te zwaar aan tillen. “Soms maak je zulke periodes mee, je kunt niet altijd je hoogste niveau halen. Nu zit De Jong in een dip. Hij ziet er niet gelukkig uit, dat is duidelijk. Misschien hebben de vele trainerswisselingen ook invloed. Daarnaast is de plek van Sergio Busquets zijn beste positie. Die rol zou hij heel goed kunnen invullen.”

De Boer vindt Busquets nog altijd een ‘ongelooflijk speler’. “Hij is een genie, hij ziet situaties voordat ze zich voordoen. Maar de jaren beginnen te tellen en hij heeft bescherming nodig. Als hij veel afstanden moet overbruggen, heeft hij een probleem. Dat is van invloed op het hele team en ook De Jong. Ik zou De Jong op ‘zes’ opstellen. Dat is de toekomst: De Jong, Gavi, Pedri, Nico… Dat wordt een ongelooflijk middenveld.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.