AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Lekker bij Ajax tekenen en over paar jaar misschien de stap maken’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Andy van der Meyde ziet Mohamed Ihattaren graag komen naar Ajax. De voormalig voetballer ziet namelijk veel in hem terug van vroeger. Van der Meyde vertrok op jonge leeftijd naar Italie en kreeg heimwee. Hetzelfde overkwam Ihattaren deze zomer.

Ihattaren staat nog tot 2025 onder contract bij Juventus, maar speelt daar vermoedelijk niet meer. Van der Meyde snapt waar Ihattaren zich in bevond. “En dan zit je even later ineens alleen in Italië, op je eentje in een hotelkamer. Je kent je teamgenoten niet, spreekt hun taal niet, kent hun humor niet. Dan denk je als voetballer wel even: wat heb ik mezelf aangedaan? Je verdient mooi geld, maar in het buitenland lever je ook veel in. Ik denk dat hij heimwee had”, zegt hij tegen de NOS.

Van der Meyde stuurde Ihattaren een berichtje, maar kreeg daar geen antwoord op. Ihattaren is nu op weg naar Ajax en Van der Meyde denkt dat dat goed uit kan pakken. “Hij heeft kwaliteit genoeg, maar hij moet zijn koppie erbij houden. Ik denk dat je bij Ajax met Erik ten Hag, Marc Overmars, maar ook met spelers als Dusan Tadic, Davy Klaasen en Daley Blind ervaren gasten hebt, die hem corrigeren als het moet.”

“Het is een heel lieve jongen. Veel mensen vergeten dat. Hij heeft geen grote mond, is niet arrogant en heeft een hart van goud. Zonde dat hij op zo’n manier is vertrokken uit Italië, maar hopelijk leert hij ervan. Lekker bij Ajax tekenen en over een paar jaar die stap misschien weer maken, als er rust in het hoofd is”, zegt hij.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.