AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Chelsea wil zich gaan versterken met Edson Alvarez’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Chelsea wil Ajax-speler Edson Alvarez naar Londen halen. Ze zijn opzoek naar een controleur en de Ajacied zou hoog op het lijstje staan van de Engelse topclub. Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde Football Insider.

De komst van Álvarez zou echter niet op korte termijn hoeven plaatsvinden. Chelsea-coach Thomas Tuchel is van mening dat hij nu over een goed aantal middenvelders beschikt, maar de club houdt de ogen en oren open voor versterkingen voor de toekomst. Ondanks zijn 24 jaar is Álvarez al zeer ervaren en speelt hij een belangrijke rol in het succes van Ajax.

Niet alleen Chelsea zit echter achter de middenvelder van de Amsterdammers aan. Ook Leicester City en Crystal Palace willen de middenvelder, die eveneens uit de voeten kan als centrale verdediger, namelijk een kans gunnen in een topcompetitie. Álvarez is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij Ajax.

De controleur maakte in 2019 voor vijftien miljoen euro de overstap van het Mexicaanse América naar Ajax. Aanvankelijk werd hij gehaald als de vervanger van de naar Juventus vertrokken Matthijs de Ligt, maar in het hart van de defensie ging al snel de voorkeur uit naar Perr Schuurs en later Jurriën Timber. In zijn eerste maanden was Álvarez bankzitter, maar inmiddels is de middenvelder onmisbaar in het keurkorps van Erik ten Hag.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.