AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Frenkie de Jong vertrekt zo goed als zeker bij Barcelona’

De kans is groot dat Frenkie de Jong deze zomer zal gaan vertrekken bij FC Barcelona. Hier maakt de journalist Javi Miguel melding van. Hij werkt voor het Spaanse medium AS. Hij zou al met 1,5 been buiten het Camp Nou staan…..

Vooralsnog werd De Jong als onaantastbaar betiteld in Barcelona. Trainer Xavi Hernández sprak lovende woorden voer de Oranje-international, maar ook hij heeft geconstateerd dat hij inmiddels al geruime tijd zijn niveau niet meer haalt. De oud-Ajacied zat tegen Athletic Bilbao (3-2 nederlaag) zelfs op de bank en maakte als invaller wederom een slechte beurt.

Volgens Miguel staat De Jong inmiddels bijna buiten bij FC Barcelona. De journalist noemt het zeer waarschijnlijk dat de middenvelder komende zomer vertrekt uit Catalonië. Zijn matige prestaties, de ontwikkeling van concurrenten én de noodzaak om financiële maatregelen te treffen lijken allemaal in zijn voordeel. Bovendien zien andere Europese topclubs hem graag komen.

Ook SPORT noemt De Jong niet langer onaantastbaar om die reden. De middenvelder maakt simpelweg niet het verschil in Barcelona, waar spelers als Pedri, Gavi en Nico González langzaamaan de nieuwe impulsen voorzien. Bovendien is Sergio Busquets nog altijd onomstreden.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.