‘Brian Brobbey wil in januari terug naar Ajax’

Brian Brobbey vertrok deze zomer transfervrij nar het Duitse RB Leipzig maar veel aan spelen komt hij niet toe. Hij zou het dan ook zien zitten om deze winter terug naar Ajax te verkassen. In de voetbalpodcast van De Telegraaf spreekt clubwatcher Mike Verweij zich uit over deze kwestie.

“Brobbey is nog steeds een serieuze kandidaat”, zo klinkt het volmondig. “Ik denk dat het redelijk uniek zal zijn als Ajax een keer over zijn schaduw heen stapt. Brobbey ging namelijk transfervrij weg en dat werd met lede ogen aangezien bij Ajax. Dat vonden ze echt verschrikkelijk.”

Verweij vindt dat Ajax er goed aan doet om Brobbey terug te halen. “Hij heeft tegen Lille heel goed gespeeld en bleek ook een meerwaarde te hebben met zijn manier van voetballen. Hij is snel en een ander soort spits dan ze nu hebben.” Het ligt gevoelig, zo weet hij. “Ik denk dat Ajax in dit geval wel een uitzondering wil maken. Ook omdat Brobbey, en dat is een publiek geheim, aangeeft dat hij heel graag terug wil naar Amsterdam.”

Waar Verweij voorstander is van een terugkeer van Brobbey, daar is Valentijn Driessen sceptisch. “Als Brobbey nou terugkomt, en dat is iemand die bij Leipzig niet eens een basisplaats weet te veroveren, gaat hij Ajax sterker maken? Gaat hij Ajax écht verbeteren? Ajax heeft toch geen instelling dat ze jongens die terug naar Amsterdam willen, terughaalt?”

Verweij reageert: “Misschien wel, Valentijn. Ik weet niet hoe goed hij zich onder Ten Hag gaat ontwikkelen. Hij zal niet direct de eerste spits worden als je kijkt naar de statistieken van Sébastien Haller. Europees kan je hem wel direct gebruiken in sommige wedstrijden. Op termijn kan hij in ieder geval wel de eerste spits gaan worden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.