‘Barca-selectie keert zich tegen Frenkie de Jong’

De relatie tussen FC Barcelona en Frenkie de Jong zou onder druk staan. Hier maakt het medium Diario Gol melding van. Er zou een toenemende onvrede zijn tussen beide partijen.

Het Spaanse medium stelt dat Ronald Koeman een grote rol speelt in dit verhaal. De Oranje-international zou niet blij zijn met het ontslag van zijn landgenoot een maand geleden. Dat heeft er deels mee te maken dat diens opvolger Xavi Hernández hem deze week meteen aanpakte in de media. De Spanjaard zou zelfs maatregelen overwegen als hij niet snel een hoger niveau aantikt, zo weten verschillende media.

Andersom is er ook sprake van toenemende frictie jegens De Jong. Het Spaanse medium heeft vernomen dat een aantal teamgenoten bij FC Barcelona de middenvelder bij voorkeur zien vertrekken. Zij zouden het voor de continuïteit van de club beter vinden als de lijntjes richting Koeman definitief worden doorgesneden.

De Jong is niet langer onomstreden in Barcelona. Xavi noemde de oud-Ajacied deze week nog wel ‘een sleutelspeler’, maar voegde daar ook een kritiekpunt aan toe: “Hij moet in het strafschopgebied komen en doelpunten maken.” Naar verluidt overweegt de trainer zelfs hard in te grijpen als progressie uitblijft.

Mogelijk ligt de oplossing op de transfermarkt. Clubs als Manchester City, Manchester United, Paris Saint-Germain en Bayern München zijn de laatste maanden allen genoemd als mogelijke nieuwe club van De Jong. Wel is het zo dat Spaanse media elkaar hieromtrent tegenspreken. Volgens andere bronnen hebben Barça en De Jong helemaal geen trek in een transfer.

Het contract van De Jong in Barcelona loopt medio 2026 af. Zijn huidige marktwaarde bedraagt negentig miljoen euro, dus net iets meer dan het bedrag dat Barça in 2019 voor hem neertelde (86 miljoen euro voor Ajax).

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.