Ronald de Boer komt met ‘inside informatie’ over Andre Onana

De dopingschorsing van Andre Onana zit erop en de doelman traint momenteel mee met Jong Ajax. En volgens analist Ronald de Boer zit er momenteel geen promotie in richting het grote Ajax.

In het voetbalpraatprogramma Rondo onthult de oud-voetballer: “Ik sprak John Heitinga en die vertelde dat Onana vast bij Jong Ajax traint. John vertelde dat hij ongelofelijk fit is en zich als een voorbeeld gedraagt, door bijvoorbeeld de ballenzak te dragen. Hij voelt zich nergens te beroerd voor, hij heeft een hele positieve uitstraling. Maar ik heb begrepen dat de deur naar het eerste voorlopig dicht is. Het is voorlopig niet de bedoeling dat Ajax hem gaat gebruiken. Maar dat kan zomaar veranderen.”

“Stel dat Ajax op 3 november (tegen Borussia Dortmund, red.) punten verspeelt, gaat dat de kop opsteken”, voorspelt De Boer. “Stel dat hij je wel naar de volgende ronde loodst, kun je zeggen dat het zoveel miljoen waard is. Het is lastig. Aan de andere kant kun je zeggen dat hij Ajax zo behandeld heeft dat ze daar niet voor staan.”

Marco van Basten vindt dat Ajax ‘zichzelf niet in de voet moet schieten’: “Als hij straks weg wil, had je hem in de afgelopen tijd niet hoeven doorbetalen. Het is zijn schuld geweest dat hij niet mocht spelen. Laat hem nu maar spelen, want je betaalt hem gewoon!”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.