‘Frank de Boer kan loopbaan voortzetten bij Ajax’

Frank de Boer is na zijn debacle bij Oranje een werkloos man. Zijn zaakwaarnemer Guido Albers schoof aan voor de podcast Branie van Het Parool om er op terug te blikken.

“Frank is sterk op het trainingsveld. Ik heb genoeg spelers van het Nederlanders elftal gesproken en heb nul klachten gekregen over de trainingen. Maar waar hij tekortkomt – en dat komt steeds vaker naar boven – is het managen van een hele groep. Je moet tegenwoordig controle hebben over vijftig man.” Albers ziet in De Boer dan ook meer een veldtrainer. “Maar hij ambieert zelf niet meer om manager te zijn.”

“Iedereen doet heel erg dramatisch over het EK, maar volgens mij heeft hij de drie groepswedstrijden gewonnen. We doen allemaal alsof de tegenstanders er niks van konden, maar ergens heeft het systeem, of je het er nu wel of niet mee eens was, goed gewerkt. Alleen, de vibe rond hem was natuurlijk slecht.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.